Dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, makaronu, pierogów, ryżu, naleśników oraz do ciast francuskich, półfrancuskich i tradycyjnych wypiekanych bezpośrednio lub zamrożonych.
Składniki:
owoce (maliny 48%, czerwone winogrona 2%), woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancje żelujące - pektyny, regulatory kwasowości - cytryniany sodu i kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu, barwnik - karminy.
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 525 kJ / 124 kcal |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g < 0,1 g |
Węglowodany - w tym cukry |
27 g 21 g |
Białko | 0,7 g |
Sól | <0,01 g |
Produkt termostabilny.
Masa netto: 390 g